• INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL
  • Calle Pineda del Mar 27C
  • 17250 Platja D´Aro (Girona)
  • +34 671224320
  • Locatie
Zoeken

Bankrekening openen

BANKREKENING OPENEN

Wanneer u dit wenst kunnen wij voor u de opening van een Spaanse bankrekening verzorgen. Wanneer u ons dit laat weten zetten wij e.e.a. in gang. Hieronder vindt u meer informatie over dit onderwerp.
 

STORTING AANBETALING BIJ AANKOOP
Wanneer u Spaans onroerend goed aankoopt zult u de eerste aanbetaling van doorgaans 10% van de koopsom overmaken vanaf uw Nederlandse bankrekening naar de bankrekening van de verkoper in Spanje.
 

NOTARISSEN NEMEN GEEN GELD AAN IN SPANJE
Spaanse notarissen nemen geen geld aan zoals dit wel in Nederland het geval is. Vandaar dat u op de dag van de overdracht de verkoper betaalt met gegarandeerde bankcheques en dus niet via storting op rekening van de notaris. U stort eerst het geld vanuit Nederland op uw Spaanse bankrekening en besteld vervolgens bij uw Spaanse bank de bankcheques met het exact te betalen bedrag, op naam van de verkoper.

KOSTEN OVERBOEKING GROTE BEDRAGEN
U dient dus vóór de overdrachtsakte ter aankoop van uw Spaanse woning een Spaanse bankrekening te hebben geopend waarop u vanuit Nederland het geld stort ter aankoop van uw Spaanse woning. Houdt u er dan rekening mee dat aan het storten van grote sommen kosten kunnen zijn verbonden. Volgens het SEPA-verdrag mogen banken echter geen kosten berekenen bij stortingen onder de €50.000,- Houdt u hier a.u.b. rekening mee wanneer u gelden stort ter voorbereiding van de aankoop van uw Spaanse woning dit in porties te doen. Of bespreek vooraf met uw Spaanse bank dat zij geen kosten in rekening zullen brengen bij storten van het totaalbedrag in 1 keer. Wij kunnen u hierin bijstaan.
 

ZELF EEN REKENING OPENEN
Opent u direct een rekening bij een Spaanse bank, dan dient u zich persoonlijk ter plaatse te identificeren. Vergeet niet de volgende zaken mee te nemen:

– Paspoort
– Rekeningafschrift van Nederlandse bank met daarop uw Nederlandse permanente adres
– (toekomstige) Spaans adres van uw tweede woning
– Correspondentieadres in Spanje (postbus of adres kantoor Robin Veerman)
– NIE nummer formulier
 

WIJ KOZEN VOOR  BANC SABADELL
Wij (INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN) bankieren zelf bij de Spaanse Banc Sabadell en onderhouden al vele jaren een goede relatie met hen. Veel van onze cliënten hebben voor deze zelfde bank gekozen waardoor wij automatisch een handje kunnen helpen daar waar nodig of wanneer de meertalige medewerker van de bank er even niet is.


ONLINE BANKIEREN
Het gebruik van online bankieren is ook populair in Spanje. De meeste Spaanse banken hebben een meertalige website en een App waarmee u online uw bankzaken kunt regelen.
 

KOSTEN BANKREKENING
Er zijn kosten verbonden voor het hebben van een Spaanse bankrekening. Bent u resident in Spanje en komt uw salaris hierop binnen, dan kan de rekening gratis zijn. Bent u Niet-Resident maar bijvoorbeeld tweede woning eigenaar dan worden er door de bank jaarlijks kosten berekend. Er zijn ook Spaanse bankrekeningen waar u weinig kosten voor betaald als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld wanneer u bepaalde verzekeringen bij de bank contracteert.


KOSTEN TRANSACTIES
Een groot aantal banken rekenen een bepaald bedrag per transactie. U kunt met banken onderhandelen over de hoogte van dit bedrag.


BANKREKENING OPENEN UITBESTEDEN AAN NEDERLANDSE MAKELAAR BOUWBEDRIJF ROBIN VEERMAN
Wanneer u dit wenst kunnen wij voor u de opening van een Spaanse bankrekening verzorgen. Wanneer u ons dit laat weten zetten wij e.e.a. in gang. Wij hebben dan van u nodig de onderstaande documenten:

– Kopie Paspoort
– Kopie Rekeningafschrift van Nederlandse bank met daarop uw Nederlandse permanente adres
– (toekomstige) Spaans adres van uw tweede woning
– Correspondentieadres in Spanje (postbus of adres kantoor Robin Veerman)
– Kopie NIE nummer formulier of de opdracht van u om het NIE nummer aan te vragen

Calle Pineda del Mar 27C
17250
Platja D´Aro (Girona)
  • INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL
  • Calle Pineda del Mar 27C
  • 17250 Platja D´Aro (Girona)
  • +34 671224320

© INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL 2019

Algemene voorwaarden