• INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL
  • Calle Pineda del Mar 27C
  • 17250 Platja D´Aro (Girona)
  • +34 671224320
  • Locatie
Zoeken

Verzekeringen

VERZEKERINGEN

1. BESTAANDE WONING
2. NIEUWBOUW WONING
3. AANNEMER VEERMAN & COLOMO SL
4. ARCHITECT MANEL COLOMO
5. APAREJADOR CARLES COLOMO
6. MAKELAARDIJ INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL

 


1. BESTAANDE WONING

1.1- Opstalverzekering
 Wanneer u eigenaar wordt van een woning hier in Spanje heeft u een huisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) nodig. Deze dekt de schade aan uw huis veroorzaakt door onder meer brand, blikseminslag, storm, ontploffing, diefstal en inbraak. Ook dekt deze verzekering waterschade in uw eigen huis. Het bedrag dat wordt verzekerd is de herbouwwaarde van uw woning. Dat is het bedrag dat u kwijt zou zijn om uw huis opnieuw te bouwen (excl. de grond en fundering).

 

1.2- Inboedelverzekering
De inboedelverzekering dekt de schade aan spullen die u in uw huis heeft. Denk bijvoorbeeld aan schade die ontstaat na brand of een gesprongen waterleiding. Of een vergoeding voor de spullen die u bent kwijtgeraakt nadat er bij u is ingebroken. De verzekering wordt op uw persoonlijke situatie afgestemd waarbij o.a. gekeken wordt naar de waarde van uw inboedel en uw woonsituatie.

1.3- Aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering)
Het kan zijn dat derden financiële schade lijden of lichamelijk letsel oplopen waar u of uw gezinsleden aansprakelijk voor zijn. Dat kan voor u ernstige financiële gevolgen hebben. Daarvoor kunt u zich dus verzekeren. Deze verzekering dekt o.a. ook schade welke veroorzaakt is door uw huisdier(en).


2. NIEUWBOUW WONING

2.1-Seguro Decenal
Bij de bouw van een woning in Spanje is mogelijk om een Seguro Decenal af te sluiten, daarvoor is echter wel inschakeling van een OCT benodigd. Wil je een huis bouwen in Spanje, dan is het mogelijk om een tienjaarlijkse verzekering af te sluiten, de zogeheten Seguro Decenal. Je verzekert hiermee de structuur van je woning. Daarbij kunnen eveneens alle vochtwerende elementen  en niet-dragende wanden meeverzekerd worden. Wil men deze verzekering afsluiten dan moet een goedkeuringsrapport door een Oficina de Control Técnico (OCT) worden afgegeven. Deze verzekering is verplicht als men een woning of meerdere woningen bouwt met het doel deze te verkopen. Het is niet verplicht als de woning voor eigen gebruik gebouwd wordt, hoewel dit aan te bevelen is indien men het huis binnen tien jaar wil verkopen. Bij het afsluiten van deze verzekering moet een externe controleur gecontracteerd worden. Men spreekt in dat geval van de OCT, Oficina de control técnico, letterlijk vertaald 'technisch controle bureau'. De keuze voor een OCT staat vrij, maar de meeste verzekeringsmaatschappijen hebben reeds contacten met externe onafhankelijke controlebureaus en kunnen u verplichten van deze bureaus gebruik te maken.

 

2.2- Oficina de control Técnico (OCT)
De technische architecten in dienst van het desbetreffende OCT moeten een rapport maken van elke stap die in de bouw gezet wordt, welke betrekking heeft op de structuur van de woning. Denk hierbij aan de fundering, pilaren, dragende wanden, vloeren en daken. Zij nemen bijvoorbeeld monsters van alle beton die gebruikt wordt bij de aanleg van de structuur tijdens de bouw. Aan het einde van de bouw wordt er een eindrapport gemaakt met, als alles goed gegaan is, een certificaat ervan. Met dit certificaat kan een Seguro Decenal worden afgesloten.  De prijzen van deze verzekering en de OCT hangen af van de bebouwde oppervlakte en natuurlijk of je alleen de structuur verzekert of ook de vochtkerende elementen en niet- dragende wanden. Voor een villa van plusminus 300-500m2 vloeroppervlakte dient men te denken aan een kostprijs voor de verzekering en de OCT van plusminus €5.000,-

 

2.3- Aansprakelijkheid bij schade
Zoals eerder omschreven is de Seguro Decenal niet verplicht bij eigen gebruik van de woning. Mocht er schade ontstaan aan de structuur van de bouw, dan is de verhaalsmogelijkheid voor de geleden schade te behalen bij de aannemer, de architect en aparejador van de bouw.

 

3. AANNEMERSBEDRIJF VEERMAN & COLOMO SL

Aannemersbedrijf Veerman & Colomo SL, heeft een doorlopende Bouw Risico Verzekering (Seguro de Multi riesgo) en een Aansprakelijkheidsverzekering (Seguro de Responsabilidad Civil).

 

4. ARCHITECT MANEL COLOMO
Architect Manel Colomo heeft een doorlopende Beroeps Aansprakelijkheidsverzekering (Responsabilidad Civil Profesional).

 
5. APAREJADOR CARLES COLOMO
Aparejador Carles Colomo heeft een doorlopende Beroeps Aansprakelijkheidsverzekering (Responsabilidad Civil Profesional). 

6. MAKELAARDIJ INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL

6.1-API
Robin Cornelis Hendrik Veerman is gediplomeerd en gecertificeerd makelaar (API). 
API (Agente de la Propiedad Inmobiliaria) is de grootste Spaanse makelaarsorganisatie, vergelijkbaar met de NVM in Nederland. De API titel wordt afgegeven door het ministerie van Openbare Werken, Vervoer en Milieu, na het volgen van een opleiding en het passeren van kwalificatietests. API gecertificeerde makelaars zijn gekwalificeerde professionals op alle gebieden binnen de makelaardij en ze worden ondersteund door de Vereniging van Makelaars, die de professionaliteit van de diensten van hun leden waarborgt.


 

6.2- AICAT
Aicat staat voor Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya. Het doel van dit Register van Makelaars in Catalonië is de transparantie in de makelaarssector te bevorderen en de bescherming van de consument te garanderen. Het is een openbaar register en verplicht voor alle professionals en bedrijven die werkzaam zijn in de onroerend goed branche.

 

De eisen om in Catalonië als makelaar te kunnen werken, zijn:

– Verplichte registratie bij de Generalitat de Catalunya (de deelstaat Catalonië). Dit is alleen mogelijk als er aan voldoende ervarings- en opleidingseisen voldaan is.
– Beschikken over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van min. € 600.000,–
– Beschikken over een verzekerings/bankgarantie die aanbetalingen tot € 60.000,– dekt.
– Bekendmaken dat men officieel geregistreerd is middels een plaquette of sticker van de Generalitat op het kantoor.


 

MAKELAARDIJ INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL is API gecertificeerd en lid van de overkoepelende makelaarsorganisatie (API nr. 12014). Uiteraard staan wij ook ingeschreven in het makelaarsregister van de deelstaat Catalonië (Aicat nr. 8812).

 

 

Calle Pineda del Mar 27C
17250
Platja D´Aro (Girona)
  • INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL
  • Calle Pineda del Mar 27C
  • 17250 Platja D´Aro (Girona)
  • +34 671224320

© INMOBILIARIA ROBIN VEERMAN SL 2019

Algemene voorwaarden